Nu då…

Nu borde det väl i alla fall vara dags för vår och en underbar tid.

Vi har fortfarande lite snö och is kvar på tomten, men det försvinner nog inom ett par dygn.

I helgen måste jag städa kaningården för dom rackarna skiter överallt nu. Det har varit fastfruset och svårt att få bort så jag har lagt på ny halm eftervart som dom pluttat så det inte ska va så äckligt. 

Denna vecka har jag varit både hos sjukgymnasten Rasmus och min doktor. Jag har ju så fruktansvärt mycket värre ont än när jag bröt axeln så jag var orolig att nåt skulle vara fel.

Nu har jag läst journalen och igår läste även doktorn den och förklarade. Att senor och muskler är slappa och smärtsamma och har fel form beror på att dom legat kraftigt i kläm under en längre period så det är helt normalt att det gör så ont som det gör nu när dom ska återta friskt läge. Att det gör väldigt mycket ondare nu än då jag bröt axeln beror på att då var dom aldrig in i själva axeln och rotade i mjukdelarna . Nu har dom fräst och hyvlat o grejat så det är bara träning och tålamod och smärtstillande som gäller.

Jag var till doktorn för jag behövde smärtisar och han kollade vad jag hade fått och blev så trött på dom.

Alvedon , morfin och antiinflammatorisk som var så låg dos att den vare sig gjorde till eller från.

Nä sa han, du behöver stark inflammationsdämpande inkl smärtstillande som avsväller i axeln så du kan utföra dina röresler ordentligt och så skrev han ut en kombo på det i en o samma tablett. Jag tog en direkt och sen en till natten och nu en på morgonen. Vilken skillnad!!!

Jag sa att jag är ju sjukskriven t o m 9 april men sen vill ja bli sjukskriven 75% några veckor för att mjukstarta. ABSOLUT sa han så jag bokade en ny tid närmare.

Jag har även varit till tandhygienist för första gången på flera år. Jag tycker det gör så jäkla ont så jag har dragit mig för det. Denna hygienist var jättesnäll så det gick över förväntan. Jag fick gurgla bedövningsvätska efter en stund när hon varit inne för långt ner i tandköttet och bland nerver för det är en smärta som jag inte klarar av alls trots att jag har hög smärttröskel. 

Jag håller på att virka en badrumsmatta. Den ser lite bucklig ut just nu, men det kommer rätta till sig. Självklart i turkost 😉

2 reaktioner på ”Nu då…

  1. Jassan 17 mars, 2017 / 08:52

    Härligt att ha våren framför sig. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.