Till Lidingö

Pappa och mamma har 71 årig bröllopsdag idag så mamma tänkte ta färdtjänst ner till kyrkogården med en blomma. Men det är ju röd dag idag och jag har min första lediga röda dag sen jag började på hundcenter senare kattcenter så jag sa till Kalle att vi skulle åka till mamma och skjutsa henne dit. 

Mamma köpte rosen och jag köpte den lila till pappa och Åsa ( syster)

Mamma blev glad och denna gång ville hon få bjuda oss på mat ute för att vi skjutsar henne hitan och ditan och hjälper henne när hon behöver. Vi åkte till Ekogården i Stockby på Lidingö och där beställde vi varsin Bookmaker toast med grillad trancherad biffrad på ekologiskt levainbröd serveras med tillbehör. Det var riktigt gott 🙂 

Igår tog vår snok en padda. Jag vågar inte lägga in bild här för jag har märkt att folk blir upprörda när jag gör det. Själv är jag helt uppslukad och fascinerad och filmar och fotograferar. Vi bor mitt i naturen och då får vi se både trevliga inslag och mindre trevliga. Naturen har sin gång och det är inget jag vare sig vill eller har rätt till att lägga mig i. Jag har ett foto där den ligger och tittar på mig mellan stenarna 🙂

20170521_133613.jpg

Denna snok har inga fläckar i nacken , men det är 100% säkert en snok . Det finns snok utan fläckar. Svart huggorm har rödbruna ögon med strimma som pupill medans snoken har pepparkornsögon. Snoken äter padda medan huggormen inte tål paddans gift.

Nu är det helt beslutat att jag arbetar min sista dag på kattcenter den 13 juni för om jag ska få behålla min inkomstrelaterade sjukersättning så måste jag skriva in mig på arbetsförmedlingen den 14:e eftersom jag inte får vara sjukskriven längre för försäkringskassan. Cecilia har sagt upp mig eftersom jag inte kommer orka eller klara av 80% med min axel plus att om jag skulle återgå så skulle jag jobba 9-15 lö sö varannan helg helt plötsligt, vilket jag vare sig vill eller kan. Det hade jag sagt ifrån från start men har tyvärr inget skriftligt på det, men hennes behov är så och eftersom jag inte kan ställa upp på det så fick hon ge mig kicken helt enkelt. Nu är det dags för unga friska pigga tjejer att sköta städet och för mig att dra mig tillbaka. Det känns oerhört skönt för senaste 3 åren har tärt otroligt hårt på mig både kroppsligt och psykiskt.

Jag har varit hos Cecilia sedan sept 2009 med ett uppehåll sommaren 2010 . Under den här tiden har jag genomgått 3 operationer varav 2 i samma axel så mina krafter har sinat och sen har jag ju diskbråck och artros i ländryggen som trycker på vänster höft/ben som  grädde på moset. 

2 reaktioner på ”Till Lidingö

 1. Jassan 25 maj, 2017 / 20:13

  Naturens gång är inte alltid rolig…..jag kan inte titta på sådana program på TV….känns som om alla djur bara dödar varandra hela tiden.

  Skönt att du kan dra dig tillbaka! 😀

  Gilla

 2. lotta 25 maj, 2017 / 21:27

  De flesta djur dödar för att äta sig mätta till skillnad från oss människor.
  När jag var liten och tittade på naturfilmer så var jag skitförbannad på filmfotografen som helt iskallt kunde filma då ett lejon t ex rev en hind eller nåt sånt. Varför göööör han inget!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.