Mina tankar och lite annat..

2018 är igång och det regnat mest hela tiden. I dikena forsar det vatten som värsta vårfloden. Det är mer än överfyllt i dammen.

Till våren måste vi gräva för dränering bort från området kring dammen för det sluttar ner mot den och nu när det regnar nästan hela tiden så rinner det runt dammen och in mot husgrunden. Det funkar normalt bra när det regnar, men nu har det kommit så väldigt mycket nederbörd så då är det inge bra. Jag misstänker att vädret och vintrarna framöver kommer att se ut så här mer och mer så det är lika bra att dränera ordentligt innan något blir förstört.

Häromdagen då jag satt och tittade på en film så fick jag bevittna en Denniz som precis höll på att hamna i käften på en stor lurvig hund på våran altan. Jag höll på att få med mig hela altandörren då jag forcerade den. Denniz for in under lillstugan och hunden efter. Jag skrek åt den och fick till slut tag i den. Jag tittade runt om jag kunde se någon ägare men ingen var där. Funderade på om den kanske hade rymt på nyårsafton för den var väldigt blöt och smutsig. Den var inte farlig, men jag fick ingen ögonkontakt med den. Jag höll den i pälsen och skulle gå för att hitta fram ett rep att binda den med så jag kunde ringa polisen. Precis då hörs en busvissling från skogen och hunden drog som en avlöning. Då blev jag  förbannad och skrek att dom skulle koppla sin jävla hund. Det är faktiskt förbjudet att ha hundar lösa . I vår skog finns björn och lo plus allt annat vilt och har man ingen koll på byrackan så kan vad som helst hända. Sen var Denniz borta länge och jag visste ju inte om hunden hade hunnit bita honom så jag gick ut och ropade men han ville inte komma fram. Till slut dök han upp och han var oskadd men nojig. Mycket ska han behöva va med om plutten ❤

Jag sover extremt dåligt nuförtiden . Somnar på 2 sekunder men vaknar efter nån timme och då är tankarna igång och jag klarvaken. Det är mest oro för framtiden i Sverige och Världen som gnager. Hur ska det bli och varför ska man behöva oroa sig för att bli sjuk och behöva vård pga att det blir sämre och sämre inom vården t ex och hur kommer Sverige se ut om ett tag då kriminella invandrare inte skickas ut ur landet utan kan härja fritt och sätt skräck i stora områden? Å skyller kriminella ( både svenska och icke ) på varandra så går alla fria i brist på bevis även fast alla har varit på plats så dom får inga straff utan kan gå ut och fortsätta. Mer och mer sånt blir det och hur ska det sluta? 

Visst ska vi absolut hjälpa flyktingar till ett drägligare liv, men vi kan inte ta emot dem alla i och med att inte ens våra egna hemlösa och gamla får den vård och omsorg det behöver. Plus att de som verkligen verkligen VERKLIGEN skulle behöva komma hit har ingen ekonomisk möjlighet att ta sig hit . 

Nä, skicka ut alla rötägg som bara rånar, våldtar, misshandlar, terroriserar mm  och ta emot de som kommer hit och är tacksamma för att slippa krig och terror och vill leva ett fredligt liv som vilken medborgare som helst. Det finns otroligt mycket bra människor som invandrar och vi behöver dom.

Å så Trump och Kim Jong Un som sitter på sina platser och tjafsar om att trycka på knappen och om vems knapp som funkar och är bäst. Som 2 bäbisar som kan ställa till ett helvete på ett par sekunder . Hur kunde amerikanarna rösta fram Trump??? Jag fattar inte det. Jag hade velat ha Obama kvar flera år till,eller Michelle Obama , men nu är jag ju svensk och kan bara tycka. Men jag förstår bara inte hur Trump kunde lyckas gå hela vägen. Nä, det är en otäck framtid vi har att vänta 😦

Å hur har det blivit på nyårsafton nuförtiden?? Jo nu ska man rikta fyrverkeripjäser och smällare rätt in bland folk och in i lägenheter och ner i tunnelbanor och mot polis i syfte att skada istället för upp i himlen för att beskåda vackra mönster. Ett totalförbud måste till NU!!. Jag har sagt det länge. Hur många djur blev vettskrämda och skadade denna gång? Många många och sen ser man rester av raketer och bomber ligger överallt. Natursvineri. Om det absolut måste finnas fyrverkerier så borde det bara få anordnas av kommunen på 12-slaget  på bestämd plats. Norrtälje kunde ha en lasershow istället  tycker jag. Tyst och vackert 🙂

Å så ska dom höja pensionsåldern samtidigt som det ska bli mer och mer robotar istället för människor på arbetsplatserna. Hur tänkte dom där ?? Nä låt folk få gå i pension och ge jobben till unga och nyanlända vettja. Låt det åtminstone bli ett eget val. Många vill säkert jobba till 80 om dom har ett sånt jobb att det går. Andra har ett tungt och krävande jobb och orkar inte längre än kanske 60 pga att kroppen tar slut. Jag är så glad att jag hann gå innan detta så jag hinner leva och göra vad JAG vill innan det är dags att lägga näsan i vädret.

 

Ja det var mina tankar….några av dom…

Med hopp om ett bra

En reaktion på ”Mina tankar och lite annat..

 1. Jassan 5 januari, 2018 / 13:33

  Intressanta tankar.
  Jag tror att man röstade på Trump av samma anledning som man fick fram Hitler till makten….och som det förmodligen kommer bli här då kanske SD kommer gå långt. Folket vill ha en radikal förändring och tänker inte längre än så då…..
  Man vill få ett slut på orättvisorna då det gäller flyktingpolitik. Trump raljerade om sin mur, Hitler om att hålla folket ariskt rent…..SD är på samma väg…..ja du fattar va?

  Nä, vi får inte bli sjuka, gamla eller arbetslösa…..då är det kört….vi är oönskade. Alla ska vara friska, unga och arbetsamma…tills vi dör helst…

  Men ojoj, stackars Denniz…puh att han klarade sig.
  Ja man måste förbjuda fyrverkerier NU.

  Ojdå du får en ofrivillig damm snart inomhus oxå haha.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.