Fjärilshuset i Haga

Jag och Carina möttes vid Tekniska högskolan för att ta bussen till Hagaparken där Fjärilshuset ligger. 

När vi kom in i själva regnsskogen så immade glasögonen igen så vi såg ingenting haha, men det la sig efter en stund. Vi såg många olika vackra fjärilar, men alla ville inte hålla sig still så länge att jag hann fota dom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På golvet for små vaktlar omkring och fjärilar parkerade där också ibland så man fick se upp med var man satte fötterna så man inte trampade på dom. Vaktlarna var också för snabba för kameran, men dom fanns överallt och lät som Cikador ungefär. Carina sa att det är ju svårt att se fjärilar uppe i luften då man måste hålla koll på marken samtidigt.

Lite här och där hade fjärilarna matstationer med citrusfrukter och blommor. Det satt fjärilar och smaskade på alla stationer.

 

Parning 

BB-avdelning 🙂  100tals puppor hängde i BBskåpet som stod öppet så att de utvecklade fjärilarna kunde flyga ut i djungeln.

Den här vackra fjärilen trodde nog att den tjejen var full av smaskig nektar i sin blommiga tröja haha. Fjärilen hängde med henne länge och väl.

En gigantisk vattentank med hajar och andra fiskar hade dom också, plus en hel del mindre akvarium. Många sköldpaddor som just hade fått frukost så dom käkade salladsblad så det stod härligan till. Små grodor i massor med olika färger. Här en knallblå giftig rackare. Å knallgula pilgiftsgrodor

Vi hittade Nemo och hans kompisar 🙂

Var ju bara tvungen att köpa detta block . Orangutangungen är i 3D så hans kallufs ser ut att ligga utanför blocket men det syns inte på fotot . Detta lilla block ska jag ha till mina anteckningar om olika armbandsbeställningar 😀

Vi tyckte båda 2 att detta ställe var bättre än skansenakvariet även om det var mindre än vad vi trodde. 

Igår tog vi en sväng ut i skogen i hopp om kantareller . Jag trodde Carina hade hittat svamp för hon stod framåtböjd. Näe da, snöret på stövlarna hade bara gått upp så hon knöt det.Men Carina hittade 7 ynkepynka kantareller och jag hittade bara en orange plasthandske som självklart fick följa med hem till plaståtervinningen. Jag blir så trött på att folk är så lata så dom inte ens orkar ta med sitt skräp hem !!

Carina åkte hem med Kalle i morse och jag tog bussen till jobbet. Det var lika lugnt och trevligt som alltid då Carina kommer och bor ett par dar 🙂

En reaktion på ”Fjärilshuset i Haga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.