Denniz jagades upp i talltopp

Igår hade vi slyrensning i området . Kalle ,CarlJohan och Anders har röjsågar så det gick ganska fort. Jag hade sekatör plus att jag städade upp allt sly efter dom, Maria var också ut och klippte. 

När vi kom hem och satt och fikade fick jag ett meddelande från CarlJohan om en lös hund. Jag gick ut och då kommer hunden och CJ . Det var en fullt utrustad väldigt stressad jakthund som man inte fick någon som helst kontakt med. 

Den for upp på vår tomt och klev halvt ner i dammen för den var galet törstig. Jag lät den dricka , men helt plötsligt tog han ett kliv till som hade gjort att han hade plurrat. Jag fick tag i sändarantennen så jag kunde dra upp honom , men stora stenar sjönk till botten i djuphålet GRR!!! 

Jag tappade greppet o honom och han var så stressad eftersom han var vilse att han bara snurrade och for. Jag gick in för att hämta en stor skål med vatten åt honom så han inte skulle behöva bada igen och förstöra mer. 

När jag kom ut stod Kalle och CarlJohan och pratade och berättade för mig att Denniz hade flugit upp i tallen i en sjujäkla fart .Screenshot_20181020-132656_Gallery.jpg

Nu blev jag förbannad, men det var inte lätt att få tag på hundskrället eftersom han sökte efter husse , men han höll sig runt om oss och kom upp på tomten flera gånger. Till slut sprang han fram till dammen på den grunda sidan för att dricka och då fick jag äntligen ett bra grepp om den ena grejen (GPS ? ) han hade runt halsen. Kalle gick in och hämtade en lina så jag kunde koppla honom , så nu var det slut på förstörelse och jagande av katter. 

Då kom jägaren med sin stora bil. Inte ett tack , inget sorry när jag berättade allt vi hade varit med om  . Verkade mest irriterad över att jag hade kopplat honom. Skitgubbe!!! Det jag inte tyckte om var att husse och hund inte ens hälsade på varandra. Han bara öppnade så hunden kunde hoppa in i sin bur bak i bilen. Hunden är alltså ingen vän utan enbart ett jaktredskap 😦

Nu återstod frågan: Hur skulle jag få Denniz att komma ner. Jag gick ut och pratade med honom lite då och då. Till slut efter nån halvtimme-timme började han klättra ner baklänges. Bra med vassa klor 😀  så nu vet jag att han klarar det ❤

2 reaktioner på ”Denniz jagades upp i talltopp

 1. Jassan 21 oktober, 2018 / 12:40

  Jag är förbluffad över jägarnas inställning till sina hundar. Har hört och sett mycket…..gillar inte jägare direkt och tycker synd om deras hundar. Har grannar bla som är jägare och har två jakthundar här….har inget positivt att säga om det… 😦

  Men bra att du fick in din Denniz igen. 😀

  Gilla

 2. lotta 21 oktober, 2018 / 12:56

  Kalles systers sonhustru är jägare och har 2 Münsterländerhundar. Hon har en väldigt kärleksfull relation till dom även då de är jakthundar. Så borde de vara. Jag vet ju inte hur den här gubben är då de inte är i tjänst så att säga, men gillade inte det jag såg igår.
  Han ska dessutom vara jävligt glad att jag inte är rädd för hundar vilket CarlJohan verkade vara.
  Ja jag blev så glad då jag såg när han började klättra baklänges ner för den höga stammen 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.