Vid din sida

Till er som inte har facebook eller instagram så vill jag berätta att Vid din sida rapporterar varje dag om vad dom gör och vad pengarna dom får in går till. Jeanette som startade organisationen filmar när volontärer serverar mat till de hemlösa pensionärerna på söndagar och så har dom soppkök på onsdagar.

Det delas ut kläder och fylls på SL-månadskort så att de gamla inte ska behöva sova ute i kylan utan kan åka buss eller tunnelbana för att värma sig t ex. De gör ett gigantiskt jobb och just nu lägger dom allt krut på att hjälpa en dement 82 årig kvinna som blev utkastad från ett boende då hennes man som stod skriven på platsen dog. Hon fick 7 dagar på sig att plocka ihop sitt pick och pack och blev hänvisad att bo på hotell i Åkersberga. Förvirrad och förtvivlad. Hotellpersonalen låter henne bo till självkostnadspris, men kontaktade Jeanette då dom märkte att kvinnan inte klarar sig själv. Jeanette kommer se till att kvinnan hamnar där hon behöver bo. Med hjälp av donationer och vår hjälp kan Vid din sida hjälpa, men det är för jävligt rent ut sagt att det ska vara så här 2019 i Sverige. Landet som hellre ser till att hjälpa hela världen innan vi sett till att hjälpa våra egna till ett drägligt liv. Jag blir så förbannad att jag får bulor i hela huvvet.

De har fått tag på en stor lokal som håller på att renoveras nu och sen ska gamlingarna kunna få mat och värme och lite samvaro, kunna duscha och tvätta sina kläder  varje dag i veckan, men tyvärr inget boende. Men det planeras för ett hem som typ ett pensionärshem för dessa människor . Så otroligt mycket görs och därför känns det viktigt för mig att försöka samla ihop en liten slant till dom. 

Det som gör mest ont i Jeanette och hennes volontärer är när de måste säga god natt och se alla gå ut i natten till otrygghet där de ofta blir rånade och misshandlade.

2019…i Sverige. Sen kan ni försöka övertyga mig om att det är superbra att vi tar emot ännu fler flyktingar eftersom det blir på bekostnad av oss själva. Ni kommer inte lyckas kan jag säga. 

Vi behöver invandrare absolut, så missförstå mig rätt tack

*****

Idag är första besök på artosskolan så får vi se hur det är

*****

Nu har jag förklarat för mina polare att nu har jag ingen mer mat åt dom och om det inte blir vinter igen nu så kommer vi inte köpa nåt åt dom heller, för nu är det bara snö hos oss igen och barmark för övrigt .

 

2 reaktioner på ”Vid din sida

 1. Jassan 18 mars, 2019 / 08:36

  Man kan verkligen inte tro att det är sant. Att pengar går före en människa. Fy…
  Jaså så dina polare har fått höra på ord och inga visor nu….jaja.. 😀

  Gilla

 2. lotta 18 mars, 2019 / 08:48

  Mina polare skitar ner så in i norden så nu får det räcka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.