Sommar sommar sommar

Nu verkar det äntligen som att vi får sommartemperaturer 🙂

Hoppas det inte ställer till massa skogsbränder och annat elände. Såg att Sydsverige hade det tufft häromdan med blixtar och dunder och hagelorkan då ladgårdsbyggnad flög och blev splitter. Såna oväder vill vi inte ha fler av. Jag är väldigt rädd för åskan . Förra året låg den precis ovanför så det fräste i proppskåpet. I Bergshamra en bit bort började det brinna i ett sånt i en villa och stora granar blev till kaffeved som sköts in i flera fönster på ett hus. När moder jord visar vem som är starkast så är man fruktansvärt liten som människa. 

*****

Jag har åkt på ögoninflammation i vänster öga så jag avvaktar med träningen till fredag så det hinner bli bra igen. Först trodde jag det var pollenallergi, men det håller sig i ena ögat och det kladdar och rinner och kliar  stundvis så jag blir galen av att föröka låta bli att gnida. Idag är det lite bättre. Jag baddar med silvervatten .

*****

Jag har fått beställning på en blå stickad kofta till samma lilla kille som ska få 2 par sockor när han fyller 1 år 🙂   Jätteroligt att få beställningar 😀   Jag får fundera på vilket mönster jag ska sticka, flätor, moss eller nåt annat . Den ska bli till julklapp, så jag har gott om tid på mig 🙂

*****

Imorgon är det Sveriges nationaldag och jag hoppas det får bli en lugn sådan då väldigt många är lediga och vädret är så vackert. Hoppas att alla kan fira fredligt och mysigt istället för att misshandla och våldta. Jag är så förtvivlat ledsen över att vårat fridfulla land har blivit så att man inte kan gå säker någonstans. De ( förövarna) verkar växa upp ur jorden så fort någon promenerar ensam. Förr var det möjligen farligt att gå ensam på natten. Nu spelar det ingen roll vilken tid på dygnet eller om det är rusningstrafik. Rån och våldtäkter och mord sker mitt i bland oss dagligen . Man måste låsa bilen inifrån för att inte bli rånad och av med bilen vid rödljus eller av vägpirater som har blivit vanliga. Folk blir rånade och nerslagna i sina egna hem. osv osv.. Jäkligt skönt att bo en bit utanför stan faktiskt. I vårt område finns ingen flyktväg så peppar peppar har det inte varit något just här. Däremot i området bredvid. Där har det förekommit en hel del inbrott. Vi har sett några bilar som helt klart har varit här för att kolla läget , för då jag gick ut på trappan vid ett tillfälle då jag trodde de ville fråga efter vägen så drog de som en avlöning när dom fick syn på mig. Hos oss står ju ingen bil på dagarna, men det betyder inte att ingen är hemma . Det finns nästan alltid någon hemma i nåt av de 5 husen, så det känns jätteskönt. 

*****

Va säger ni, ska det inte vara lite bling runt handleden  nu när sommaren är här ? ;P    120 kr styck plus porto  

*****

Jag städade kläd/skräpkammaren häromdan. Då hittade jag denna som Kajsa har målat. Jag la in den där då vi fick renoverat i kök/hall/vardagsrum för några år sen och sen har jag helt glömt bort den. Nu sitter den på plats ovanför spisfläkten igen 🙂  Men jisses vad med grejer man samlar på sig. Jag fick inspiration då vi rensade vår vind hos Emil där det mesta gick på tippen. Gosedjur i mängder har jag tvättat och ska sälja på Jenny och Carolas höstloppis där jag ska hjälpa till. Nu tänker jag systematiskt rensa alla skåp och lådor och kasta eller lämna till någon loppis eller sälja.

*****

Wilma lever ute på nätterna nu. Även Denniz valde att bo ute i natt. Igår levererade hon 3 såna här feta sorkar. Hon lämnar dom oftast och ger sig iväg för ny jakt, men den sista åt hon upp igår. 

 

*****

Just ja, lite utvärdering av kokosoljan i nacken på Denniz.

Första 2 kvällarna plockade jag 3 plus 4 fästingar så jag tänkte att det var ju synd att det inte hjälpte så jag slipper spruta gift på honom, men troligen hade han dom redan i pälsen för nu verkar det som att det funkar. Jag smetade in lite mer idag på morgonen, men sen hoppas jag på var tredje vecka som tjejen med hunden skrev, för det blir flottigt. Peppar peppar 🙂

2 reaktioner på ”Sommar sommar sommar

 1. Jassan 5 juni, 2019 / 08:44

  Skönt med sommar….fast här har jag problem med getingar…BÅLgetingar…..det sägs att dom är snälla men jag dör när en så stor geting flyger förbi mig och flyttar in bredvid ytterdörren.
  Så synd med alla hemska kryp på sommaren….såsom fästingarna….jag hoppas det hjälper med kokos…jag följer din utredning.

  Ja vad kul med beställning….du är så duktig som kan sticka en kofta med.
  Lyxiga armband hihi
  Wilma är duktig hon med minsann.

  Gilla

 2. lotta 5 juni, 2019 / 08:46

  Vi har också mycket getinger men jag har bara sett en bålgeting ännu. Jag dödar minst 2 varje dag inne på vardagsrumsfönstret

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.