Det blev en bra nationaldag

Vädret kunde ju knappast bli mycket bättre :D. För varmt för en del, men superbra för mig för leder kropp mår så bra i torrt och varmt väder.

Vi tog en tur upp till Väddö och Bondens glasskalas. Det är egentligen för stora portioner, men så himla gott .Jag orkade inte hela min . Glasskalaset ligger väldigt mysigt nära vattnet

Efter det åkte vi till Kröns trädgård som ligger nära, för jag ville ha ett par växter att sätta ovanför dammen. Jag fyller på lite varje år i hopp om att det ska bli väldigt lummigt om några år.

Denna gång blev det den ormbunken jag velat ha men inte hittat här . Den blir 1 meter hög och tät. Så en daglilja som blommar juni t september och en vit strandiris till vår blå. 

 

Idag kom jag mig äntligen för att placera utsiktstornet i dammen, så imorgon när allt bottenslam som följer med då jag fyller röret har sjunkit undan, så blir det fint och fiskarna kommer stå på kö 🙂

Vi fick varsin Lennart då vi kom hem . Det är päroncognac och Sprite , en bit lime plus mycket is. Gottigottgott :P.

Å bäst som vi satt där så stannade filterpumpen. Bara ta tag i det på en gång för det samlas mycket bajs och bottenslam och växter i den eftersom jag inte är tillräckligt duktig att slamsuga på våren. Det är så svårt och man ser inte för att vattnet blir grumligt när man suger. Men nu är pumpen tömd och rengjord så nu funkar det igen. 

Jo jag köpte ju 3 orkidéer på Byggmax av alla ställen. Vi skulle bara köpa fogsand , men 3 st för 129 kr kunde jag ju inte gå förbi . Nu ska jag låta dessa stå i sol så får vi se om dom mår bättre än de jag har i norrfönstret. Får skaffa en liten bänk för vi har bara jättesmalt att ställa dom på där så just nu står dom på elementet. 

3 reaktioner på ”Det blev en bra nationaldag

 1. Gunvor 6 juni, 2019 / 20:11

  Det blev en hel del uträttat för er!. Så fina orkidéer du hittade!

  Blir det inte varmt i vattnet i dammen när det är så här soliga dagar? Orkar fiskarna med värme?

  Var försiktig med orkidéerna i solfönstret! Jag har någon gång glömt mina kvar i fönstret och bladen bränns lätt av solen så jag ställer in mina en bit in i rummet på dagen. Varje år brukar jag sätta ut mina krukor i ett lummigt äppelträd i grenklykor över sommaren, jag vattnar dom när det inte regnar. I år blommar det flesta så dom får stå kvar inne men de med bara blad är ute och jag tar in dom på hösten när nätterna börjar bli kyliga. Då exploderar dom ut i blom!

  Gilla

 2. lotta 6 juni, 2019 / 20:22

  Tack för tipsen om orkidéerna. Jag har inte haft något flyt med mina här hemma men på jobbet blommar dom som bara den och dom står i full sol i stort sett hela dagarna. Men jag kan dra ner rullgardinen när det är som hetast. Kanske jag ställer ut dom , vi får se.

  Fiskarna är helt galna i värme. Ju hetare dagar och ju mer sol, ju fler i utsiktsröret. Sen då skuggan kommer dit så simmar dom ur röret. Självmordskandidater!! Sen när alla näckrosbladen täcker stor del av ytan får dom skugga av dom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.