Gammal gubbe blir sur..

.. på matte som envist måste hålla på å klippa klorna.

Jag tog med mig en stol in i utegården, för mina knän mår dåligt efter gårdagens golvlistmålande på jobbet så jag kan inte böja dom så bra. Så funkar artros .  Men stol funkar för då kan jag hålla i Hampus bättre. Han vill inte alls, men jag har förklarat för honom att jag är starkare och om han bara ligger still så blir vi klara fort. Han ville bita mig idag för första gången, men det blev bara lite nafsande, så han fick hålla på. Efter han kom ner på backen igen så hoppade han in under busken och blängde på mig haha. Stressfäller gör han. Surgammelgubbe ❤

*****

Ett inlägg på facebook som  kvinnan ville skulle delas så alla får veta hur det går till i Sverige 2019. Hoppas man får vara frisk !!

Ulla Assarson

Cancersjuka tvingas hem för att dö .
Sjukvårds kris
Kopierat:
Kan nån hjälpa oss??? Finns det nån som känner folk som jobbar på tv eller tidning? Detta måste ut i media!!! Vi har åkt upp till Umeå o är på sjukhuset o väntar på att mamma ska skrivas in idag, operation är inplanerad imorgon. En operation som skulle vara gjort redan… för tre månader sedan fick mamma veta att hon har cancer i bukspottkörteln. Sedan har allt gått alldeles för långsamt…
Idag kommer läkaren, när vi sitter o väntar på att bli inskriven o säger att det inte blir nån operation!!! personalbrist o vårdplatser???!!! så ni skickar hem mamma till att dö då säger jag… Ja… säger han… tyvärr så ser det ut så… fattar ni, i Sverige idag!!! vi jobbar o betalar skatt o så blir man hemskickad o får dö!?!? jag är chockad o förtvivlad o arg!!! Det ser likadant ut i hela Sverige säger han!? Vill att detta ska ut i media idag! snälla hjälp oss om nån kan o känner nån inom media… tårarna rinner på mig o min mor, tror inte detta är sant…

*****

Idag hängde jag ut min orkidé som jag haft länge men som vare sig växer eller dör. Nu får den hänga upp och ner i skuggan i ett träd , utan nånting annat är vattendusch av mig varje dag som det inte regnar så får vi se om den gillar det och börjar växa. Dom bor ju lite så där dom kommer ifrån så varför inte ,tänker jag

*****

Usch jag drömde att John Mattson skickade på oss en faktura på 100 000 kr för allt slitage och att vi  inte lagade fönstren efter att vi blev beordrade att ta bort persiennerna. Jag bävar för vad som komma skall. Jag vet att faktura på en fönsterruta i vardagsrumsdörren och cylinderlås som måste bytas då vi inte hade alla nycklar kommer komma, men dom hittar säkert på mer eftersom det är dom. 

*****

Det har varit lite dåligt med växterna i och runt dammen i år av nån anledning. Näckrosbladen har blivit angripna av något djur, men blommorna blir fina . Denna blommar idag . Den är mörkare röd än på fotot . Väldigt vacker.

Jag tömde dammen på massor med vatten för att det skulle komma regn och vår uppfinning skulle fylla på . Men inte fan kommer det nåt regn inte. Senaste budet är att det ska komma i morgon. 

 

 

 

5 reaktioner på ”Gammal gubbe blir sur..

 1. Jassan 7 augusti, 2019 / 20:43

  Lilla Hampus då! 😉

  Ja, fy för svensk vård…
  Den ska visst vara en av världens bästa……bli inte sjuk bara!!!
  Smart med orkideen. Vacker näckros.
  Jadu, liksom vården så funkar ju inte meteorologerna heller haha

  Gillad av 1 person

 2. kabajsa 8 augusti, 2019 / 07:39

  Men hur svårt kan det vara att göra en kopia på nycklarna???.Fattar inte varför dom måste byta lås, helt jävla sjukt…och en sak till..var det ni som satte dit persiennerna??

  Gilla

  • lotta 8 augusti, 2019 / 08:37

   Så gör dom på Sollentunahem om det saknas nycklar, för de saknade kan finnas i fel händer liksom. Jag förmodar att det fungerar likadant hos alla bostadsföretag. 2000 kr kostar det . Det är helt OK för jag skulle inte vilja bo i en lägenhet och veta att någon därute har en nyckel som går till min lägenhet. Nej vi har inte satt dit persiennerna, men jag har fått höra att när dom uppgraderar lägenheterna s ingår inte persienner längre så därför måste man ta bort dom. Om man inte gör det så faktureras man 😦 . Som en liten hyresgäst har man inte mycket att säga till om. Men det har inte kommit nån faktura än så det är inte säkert att dom tar betalt, men Mattson är Mattson och har blivit svin och illa omtyckta av de flesta hyresgärster nuförtiden. Gamla stammen är borta och nya giriga affärsmän har tagit över.

   Gilla

 3. Gunvor 8 augusti, 2019 / 12:01

  Det vill till att det regnar varje dag om dina orkidéer skall klara sej. Jag kanske inte har varit tydlig med att jag har mina kvar i krukorna med bark och goja så de håller fukten kvar, klämmer fast krukorna i grenklykorna så att regnet kan rinna in i dem. Nu blev de visserligen insektätna men de lever ändå.
  I natt har det regnat med besked, åskat och dundrat, hoppas ni fick dela regnduschen med oss!

  Gilla

 4. lotta 8 augusti, 2019 / 14:17

  Jo jag har förstått att du har dom i krukorna, men rötterna var nästan ruttna , då jag haft den först i vatten och sen i bark, så därför tänker jag testa denna variant. Nu har den fått nya rötter på gång. Jag duschar den varje dag ett par gånger.
  Vi får väl se 😊.
  När jag läser om olika folks olika varianter att sköta om dom, så verkar det mesta funka 😋.
  Ja vi fick 10 mm 😁

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.