På söndag…

ska Malin ( och vi ) titta på en bostadsrätt här i Norrtälje. Även om det inte skulle bli denna lägenhet så vet hon var hon vill bo och det dyker säkert upp andra där. Det är ett lugnt och väldigt välskött område med en stabil förening. Så snart får vi hit ena ungen 🙂  Sollentuna och det område hon bor i har blivit otryggt och efter inbrottsförsöket i hennes lägenhet känner hon sig otrygg och vill inte bo kvar. 

*****

Idag höll Jenny sin första kurs i nya lokalen. Bryntatuering är ämnet.

Jag fick agera provdocka för att Jenny skulle visa eleven hur man mäter och ritar upp så brynen kommer på rätt plats. Men hon får inte tautera mig för jag vill inte ha mörka ögonbryn. Andra passar jättebra i det,  t ex Jenny själv, men inte jag. 

Det är inte färdigt ännu, men väggar och golv är på plats så lokalen är helt användbar nu, sen får jag fixa färdigt efter vart. Det kommer bli jättefin utbildningssalong 🙂

Detta ostadiga väder sitter nu i knäna, så jag har rejält ont och med många kliv i trappor och promenad till å från buss 3 dar i rad så tvärsomnade jag när jag kom hem. Men nu är jag ledig ända till nästa fredag så jag kan vila mina stackars knän och leder 🙂

*****

Det är ju massor med rönnbär i år och det skrev tidningen Land imorse berodde på den torra sommaren förra året. Dom tipsade också om att passa på att frysa in ett gäng klasar att ge till fåglarna i vinter. Det var ett bra tips, för nåt annat gör inte vi med rönnbären. Ewa i grannbyn brukar plocka av vårat träd 🙂  Bra att någon gillar dom.

*****

Snart är det höst och fiskarna ska gå ner i dvala. Hoppas det dröjer till långt in i oktober . Jag har beställt hem energifoder så vi har när temperaturen i vattnet sjunker. Dom måste hinna äta upp sig så dom klarar vintern. Idag såg jag flera stycken små fiskar, så dom förökar sig när ormen har tagit för många och när de är för många blir det inga småfiskar. Dom sköter det där perfekt själva. Tänk om människosläktet hade den förmågan att inte bli fler så länge det är rätt antal på jordklotet. Nä det är bara i djurens värld det fungerar. 

 

3 reaktioner på ”På söndag…

 1. Jassan 14 augusti, 2019 / 20:31

  Ska fiskarna gå i dvala…ojoj jag som tyckte dom precis kom fram ur dvalan. Vart tar tiden vägen?

  Gilla

  • lotta 14 augusti, 2019 / 20:37

   Inte ännu hoppas jag, Det brukar bli i oktober/november, men dom måste äta upp sig en bra stund innan

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.