Stygnen borta

Igår tog en sköterska på min vårdcentral bort stygnen vilket gjorde ordentligt ont. Hon blev fundersam över hur många stygn det var och jag vet inte om hon har fått bort allt för det var 2 olika stygntekniker och jag hade med mig information från läkaren om vilka det var och hur man skulle göra, men den lappen tittade hon bara lite snabbt på. Efteråt satte hon på 2 små remsor och frågade om jag ville ha hudfärgad tejp ovanpå för att det inte skulle synas så mycket. Ja tack. Hon sa att jag kunde ta bort tejpen om 24 timmar och att jag inte skulle blöta ner det innan dess. När jag kom hem läste jag på Skindoc:s hemsida för jag hade för mig att det var lite längre. Där står att tejpen måste sitta på minst 3 veckor för att ärret är väldigt känsligt åtminstone så länge efter att stygnen har tagits. Jag ska vara försiktig med fysisk aktivitet under denna tid och jag ska inte böja mig framåt. Jag skrev till dom att dom måste informera vårdcentralerna vikten av denna försiktighetsåtgärd med tejpen.

*****

Nu har vårat område fått soptunnor för matavfall

Vi har ju haft vår varmkompost i 15 år och varit helt självförsörjda med fin jord, men nu måste vi ansöka om tillstånd för att få ha den och om vi inte tänker använda den för oss tilldelade tunnan så kommer vi få höjd sophämtningsavgift. Så nu är det slut med egen jord, för vi tänker inte behöva pröjsa mer och ska vi behöva tillstånd för att kompostera grönsaker så får det vara.

*****

En bil har rekognoserat områdena här omkring. Den hade kört in här i typ 60 km/timme för att stöta på patrull i flykthänseende för här kan dom inte köra runt utan måste vända och åka tillbaks vilket jag hoppas och tror är positivt för oss boende här. Grannen kollade registrering på bilnumret och den stod på en Mustafa och adressen var  suspekt poste restante. Registreringsnummer  är  TPE 513 , ljusgrå VW Passat  . Grannområdena har också noterat denna bil. Peppar peppar så har det aldrig varit något inbrott i vårat område, men fler i närområdena och det tror jag beror på avsaknad av flyktväg. Polisen har sagt att tjuvar väljer  i första hand bort hus med fasadbelysning och vi har fasadbelysning på både bak och framsida, men det känns så klart obehagligt ändå att det finns as där ute som bara är ute efter att förstöra för andra och som inte kan skilja på ditt och mitt. 

*****

Den 26-27 oktober är det stor klädbytardag i Folkets hus i Norrtälje. I år ska jag hjälpa till och även försöka sälja en del egna kläder och gosedjur  . Det är Jenny och Carola

som har startat detta och det blir större och större för varje gång. Så är du i Norrtälje den helgen 26-27 oktober 10-15 så kika in vettja . Om man vill sälja så kan man hitta dom på facebook Stora klädbytardagen. Jag vet inte om det finns plats för fler , men det är ju bara skicka ett meddelande så får man veta. De har detta vår och höst . I mars var det senast och efter det skrev tjejerna : 

Nu har vi checkat ut!!

Stort tack för denna helg! Hoppas alla är lika nöjda som vi 

* Överblivna saker skänktes vidare till behövande i kommunen, hemlösa och till fritidsbanken m fl!

* I helgen har X antal kläder fått nya hem, och det får vi se som ett bidrag till vår miljö!

* Vi har alla fått lite rensat i garderober och fått ”nya” kläder att ta hand om!

Kan det bli bättre? 

Kram!

//Carola o Jenny & vårt fantastiska team!

En väldigt bra idé. Å om man inte vill ha tillbaks det som inte blev sålt så skänks det vidare till behövande. Skitbra ju!!!

*****

20190910_120550

5 reaktioner på ”Stygnen borta

 1. Jassan 12 september, 2019 / 08:59

  Tillstånd för att kompostera?! Kära nån då!

  Lycka till med din nos och allt annat som du företar dig med, duktig du är. 🙂

  Gilla

  • lotta 12 september, 2019 / 09:05

   Det gäller nog bara varmkomposter vilket är det vi har och har haft så länge vi bott här. Hade ingen aning om att man måste söka tillstånd. Vi skulle få dubbel sophämtningsavgift om vi inte tänkte använda komposttunnan så det är bara lyda.
   Tack 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Gunvor 12 september, 2019 / 12:01

  Nu vill jag blanda mej i komposten också 🙂 Vi har haft tillstånd att varmkompostera i många år och då har vi haft lägre kostnad för sophanteringen! (borttaget, nu betalar vi fullt) Nu såg jag att man skulle fylla i en ansökningshandling om tillstånd, men där står – på hemsidan – ”oavsett vilket alternativ du väljer så betalar du samma avgift för avfallshämtningen”! Men betala dubbelt?

  Konstigt att inte de på vårdcentralen inte visste om hur länge plåstret skulle vara kvar? Men det finns okunskaper också där.

  Gilla

 3. lotta 12 september, 2019 / 12:43

  sorterat avfall 1235 kr per år. osorterat avfall 2470 kr per år plus grundavgift 800 kr

  Gilla

  • Gunvor 13 september, 2019 / 13:42

   Kommunen har inte hunnit hit ut med nymodigheterna än, så vi får väl avvakta och se.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.