Nu är det dags …

Vi är straxt inne i mitten på januari så nu är det hög tid att börja planera för höns då kaninerna har levt färdigt sitt låååånga liv i hönshuset/gården som Kalle och Emil byggde för några år sen.

Vi har bestämt oss för att skaffa Silkeshönor istället för Brahma . Kanske blir det någon annan ras t ex Hedemora också så småningom, vi får se. Silkeshöns kan inte flyga så jag kommer aldrig våga låta dom gå fritt tror jag, men gården är ju 40 kvm så dom får det bra i alla fall. Man kan ju bygga ut gården också  för dom har byggt ihop den av ramar så det går lätt att lägga till nya ramar och klippa bort nätet emellan 😉

Varför jag har ändrat mig är för att Brahma skiter otroliga mängder och äter som hästar plus att dom är så stora att vårat hus verkar lite litet enligt de som har höns. 7 kvm är stort och bra men inte för Brahma om man vill ha några stycken.

Silkeshöns är lätta att få tama, trevliga och roliga. Jag har ju givetvis gått med i ett par hönsgrupper på facebook för jag tycker det är lättare att lära av de som har höns än att läsa mig till kunskap.

En kille har silkeshöns och jag tyckte beskrivningen var så skön när han berättade att de ena sekunden är skitkaxiga och jagar iväg skator från tomten och nästa sekund blir fruktansvärt upprörda och skrämda av en liten humla som kommer flygande haha

Nu ska jag börja läsa på i boken som jag köpte för länge sen och sen fick jag tips om en tidning om just silkeshöns som jag har köpt som låg i brevlådan igår 🙂

*****

Igår fick jag syn på att Wilma har en avslagen huggtand. Hon verkar opåverkad av det och jag ser ingen pulpa eller hål . Jag får hålla koll . Hon är helt galet jobbig att kolla tänder och mun på så jag gör det inte ofta alls tyvärr så jag vet inte hur länge det varit så, men det ser ganska nytt ut .

Denniz kan jag kolla hur mycket jag vill var jag vill. Han bara ligger och låter mig hållas, men Wilma… Gah!!!

*****

Igår städade jag bort julen förutom gardiner och elstakar /stjärnor som får vara kvar januari ut för ljuset är mysigt så länge det är kolsvart, men jag har fått ställa om timers för det är ljust längre nu 😀 

*****

Detta gör mig så förbannad att jag får bulor i hela huvvet som en gammal jobbarkompis brukade säga

Va faan rent ut sagt är det för monster som livnär sig på att lura gamla damer mellan 85-100 år!!??!!  Polis eller mäklare utger dom sig för att vara . 

Man får aldrig aldrig ALDRIG lämna ut inloggningsuppgifter, koder  eller kontonummer till någon som ringer och ber om det. 

Å detta med GDPR … hur är det med det när man kan ringa skattemyndigheten och få personnummer på vem som helst. Hur skyddad är man då????

20200109_215648.jpg

 

*****

På måndag är det dags för tandhygienist och tandläkare, veckan efter det mammografi, veckan efter det blodprover och veckan efter det läkarbesök. Snacka om 10 000-milaservice 🙂 

*****

Nu ser jag fram emot vår och sommar och ljusa kvällar och jag vill inte att det ska komma någon snö alls denna vinter eftersom den inte kom till jul. 

3 reaktioner på ”Nu är det dags …

 1. Jassan 10 januari, 2020 / 10:02

  Brahma är faktiskt stora höns. Så smart av dig att ta de lite mindre silkeshönorna. Såå spännande ju. Höns är häftiga djur.

  Oj, har Wilma slagit av en bit av sin hörntand…..sånt händer ibland. Min lilla Tissen har också gjort det.

  Bedrövligt med alla bedragare vi har i världen…..

  Gilla

 2. Gunvor 11 januari, 2020 / 15:10

  Är inte vaktlar något att ha? Vaktelägg är en delikatess som man kan få på restaurang. Du skulle ju kunna sälja ägg och få ett tillskott till kassan. Men de kanske är för små för hönsnät?
  Hur är det med smaken på ägg från silkeshöns?

  Gilla

 3. lotta 11 januari, 2020 / 17:56

  Njäe vaktlar är så små.
  Ingen aning mer än att de är bruna 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.