Vaknar …

… sätter på TV:n . Matas med all skit och elände som händer i vårat land och runt om i hela världen.

Uppgivna läkare som sliter ihjäl sig, är totalt underbemannade redan innan varsel . 1/3 av avdelningar är stängda på grund av underbemanning och läkare Uffe Hylin säger på facebook : Bli inte sjuk nu.

Politiker tycker däremot att allt fungerar bra( för dom lever inte ute i verkligheten där vi andra befinner oss ) Screenshot_20200114-102555_Facebook

Man blir så trött på allt och orolig för hur det ska sluta . 

Men så tittar jag ut när det börjar ljusna, och där ligger dom i skogskanten vid tomtgränsen och väntar på frukost mina 6 rådjur och all ondska som råder överallt är sååå långt bort när jag ser lugnet hos dom. Här känner både dom och vi oss trygga, i alla fall än så länge. Jag går och hämtar pellets och när jag går ut och säger godmorgon , vill ni ha lite mat så hoppar dom över diket mot mig, håller sig på ett kort avstånd från mig medan jag häller ut 6 högar med mat så dom ska slippa tjafsa. Jag pratar med dom en stund medan dom tittar på mig med sina vackra ögon precis som om dom säger : Ok ok men kan du flytta på dig nu så vi vågar äta. 

*****

Jag har väntat på garn till Iors kropp och äntligen kom påsen…med fel grå nyans så nu får han en färgglad pyamas istället. Känns som jag betalat mer i frakt än vad jag har betalat för olika beställningar av garn, så nu får jag använda av vad jag har innan jag beställer hem mer.

*****

Första punkten på 10 ooo-milaservicen är nu avklarad

Tandläkare och tandhygienist. Inga hål, men tandsten 2200 kr efter avdraget man har rätt till. Jag tycker tandvård borde ha högkostnadsskydd precis som läkare och medicin,  för väldigt många stackare har inte råd med tandvård vilket i slutändan kan bli sjukvård .

Nästa punkt är Mammografi nästa fredag

 

2 reaktioner på ”Vaknar …

  1. Jassan 15 januari, 2020 / 07:01

    Ett sätt att minska vårdköerna var visst att höja avgiften när man ska till läkaren. Till de läkare som är kvar… så nu är det inte bara till tandläkaren man inte har råd att gå till längre….men det är väl så de vill ha det..?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.