Denniz på dåligt humör

Idag har han visat tydligt att nu får det banne mig vara nog med dessa dumheter att inte släppa ut honom och att inte låta honom slippa tratten . Vid två tillfällen då jag låtit honom slippa tratten så har han smitit och sen har jag fått jaga honom runt huset för att sätta på tratten igen. Jag arg och han frustrerad.

På eftermiddagen kom han upp i knäet och han var lite trött så då tog jag av tratten. Han låg helt still länge men så på en  sekund hade han bitit bort alla stygn utom ett , plus att han hann slicka lite. Men suck Denniz!!

Klockan var 5 minuter innan stängning på veterinärkliniken, men dom svarade som skönt var för jag ville rådfråga. Såret ser fint och läkt ut utom längst ner där veterinären lämnade lite öppet med flit. Jag satte kirurgtejp runt hela ärret för säkerhets skull . Vi kom överens om att jag kan fota och mejla över imorron om jag är tveksam om man måste åka in med det. Tvätta och håll det rent sa hon och lät lite förvånad att jag hade satt tejp, men jag vill inte att det ska komma in t ex kattsand och såna bakterier och Denniz bryr sig inte så.. Men nu blir det tratt på för han vill ju så klart bita bort tejpen om han får möjlighet. 

Jag sa att jag kan ta bort det sista stygnet på fredag så behöver vi inte komma. Ja om du känner dig bekväm med det sa hon,så visst, men jag tycker tiden får stå kvar så länge utifall det tillstöter något sa hon och det kan ju vara bra. 

*****

Väntar fortfarande på pärlor och garn till beställningarna så idag då jag har väderomslag i kroppen Aj! så började jag på en liten regnbågsbebis 😛

20200127_192957

*****

Vid Penningby en liten bit ifrån oss krockar bilar med älgar och vildsvin heeela tiden. En jägare sa att just på den sträckan har 15 älgar blivit påkörda sen juni just där och efter det har minst 2 till gått åt bl a i morse. Jag är övertygad om att det är pga att man odlar raps precis intill 276:an som verkar vara otroligt gott och skrev att man kanske kan odla något som inte lockar älgar och vildsvin, men då var jag en idiot enligt en gubbe( troligen bonde) . Dessutom trodde jag ju att det var kål gubevars.Vilken dåre jag är som inte såg att det var raps !!! Men vi har bott här i snart 16 år och jag har aldrig sett ”kål” där förut och inte heller varit med om att minst 17 älgar och ett par vildsvin plus säkert ett och annat rådjur  har strukit med på en säsong på exakt samma sträcka. Nu hade en tjej ringt vägtrafikverket som inte ens hade hört att det varit olyckor där. Mycket märkligt för det borde väl viltvård och utryckningsfolk rapportera kan jag tycka. Nu vet dom att något måste göras. 

 

En reaktion på ”Denniz på dåligt humör

  1. Jassan 27 januari, 2020 / 21:05

    Men vilken buse han är den där Denniz. Tur att du är så rådig av dig.
    Nämen, en söt liten docka till ujuj.
    Oj! men det är ju verkligen inte smart av dem att odla godis för de vilda djuren sådär. Intressant att se vad som sker med det sen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.