Denniz på dåligt humör

Idag har han visat tydligt att nu får det banne mig vara nog med dessa dumheter att inte släppa ut honom och att inte låta honom slippa tratten . Vid två tillfällen då jag låtit honom slippa tratten så har han smitit och sen har jag fått jaga honom runt huset för att sätta på tratten igen. Jag arg och han frustrerad.

På eftermiddagen kom han upp i knäet och han var lite trött så då tog jag av tratten. Han låg helt still länge men så på en  sekund hade han bitit bort alla stygn utom ett , plus att han hann slicka lite. Men suck Denniz!!

Klockan var 5 minuter innan stängning på veterinärkliniken, men dom svarade som skönt var för jag ville rådfråga. Såret ser fint och läkt ut utom längst ner där veterinären lämnade lite öppet med flit. Jag satte kirurgtejp runt hela ärret för säkerhets skull . Vi kom överens om att jag kan fota och mejla över imorron om jag är tveksam om man måste åka in med det. Tvätta och håll det rent sa hon och lät lite förvånad att jag hade satt tejp, men jag vill inte att det ska komma in t ex kattsand och såna bakterier och Denniz bryr sig inte så.. Men nu blir det tratt på för han vill ju så klart bita bort tejpen om han får möjlighet. 

Jag sa att jag kan ta bort det sista stygnet på fredag så behöver vi inte komma. Ja om du känner dig bekväm med det sa hon,så visst, men jag tycker tiden får stå kvar så länge utifall det tillstöter något sa hon och det kan ju vara bra. 

*****

Väntar fortfarande på pärlor och garn till beställningarna så idag då jag har väderomslag i kroppen Aj! så började jag på en liten regnbågsbebis 😛

20200127_192957

*****

Vid Penningby en liten bit ifrån oss krockar bilar med älgar och vildsvin heeela tiden. En jägare sa att just på den sträckan har 15 älgar blivit påkörda sen juni just där och efter det har minst 2 till gått åt bl a i morse. Jag är övertygad om att det är pga att man odlar raps precis intill 276:an som verkar vara otroligt gott och skrev att man kanske kan odla något som inte lockar älgar och vildsvin, men då var jag en idiot enligt en gubbe( troligen bonde) . Dessutom trodde jag ju att det var kål gubevars.Vilken dåre jag är som inte såg att det var raps !!! Men vi har bott här i snart 16 år och jag har aldrig sett ”kål” där förut och inte heller varit med om att minst 17 älgar och ett par vildsvin plus säkert ett och annat rådjur  har strukit med på en säsong på exakt samma sträcka. Nu hade en tjej ringt vägtrafikverket som inte ens hade hört att det varit olyckor där. Mycket märkligt för det borde väl viltvård och utryckningsfolk rapportera kan jag tycka. Nu vet dom att något måste göras. 

 

26 januari

Denniz har lärt sig att då han håller sig hos mig i soffan så slipper han tratten och kan tvätta sig. Såret läker fint och på fredag ska stygnen tas bort så sen får han gå ut igen. Hoppas han håller sig borta från grannens tomt . Det finns ju en hel värld att vistas i förutom just den tomten.

*****

Idag läste jag att en 17:årig kille hade blivit allvarligt misshandlad 20.30 förra lördagen av ett gäng killar i samma ålder då han stod vid bankomaten. Den bankomaten finns i Edsberg centrum som blivit ett jäkla tillhåll och det var där Malin bodde och hade inbrottsförsök av 2 killar då hon kom hem från jobbet. Skönt att hon har flyttat från det stället. Det händer ju grejer överallt nu , men där hon bor nu är trots allt ett lugnt område även om det så klart händer en hel del i Norrtälje också. Men Edsberg har blivit en ”håla” där hon har stortrivts i alla år, men inte på senaste året då hon kände sig otrygg hela tiden.

Malin kom med Kalle hem igår efter att dom hade kört iväg massa sopor till miljöstationen. Mysigt att ha henne nära nu  🙂 

*****

Så där..

Igår kom Schenker och hämtade den felbeställda klösmöbeln och idag kom PostNord ( kors i taket) och lämnade den nya , så nu står den där äntligen och drottningen har inspekterat och godkänt. Den ena bädden är ett snäpp högre än den förra , men ändå inom fönsterrutan. Nu kanske jag äntligen kommer mig för att renovera där lite grann. Vi kallar det utrymmet för kattrummet,  för det är där dom får lov att vara på natten då vi inte vill ha katter i sängen. Tänk bara hur många fästingar jag skulle fått utöver de 50 jag brukar få om dom dessutom skulle få sova hos oss. Nä, dom har det bra där på natten i kattrummet, groventrén och tvättstugan med 2 fönster att tillgå , ca 40 kvm. Inge synd om dom.

*****

Den eventuella storbeställningen på pärlarmband verkar det inte bli något av. Å inte den beställningen som det hela började med heller vilket var 4 armband. Hon har läst min fråga om att jag behöver längdmått för att kunna tillverka de 4 , men inget svar. Det vore ju bättre om hon svarade att hon hade ångrat sig och att storbeställningen blir det inget med. Konstigt folk..

Nåväl, jag har beställt pärlor till AIKarmbanden och garn till en beställd docka  och i  väntan på dom blir det en annan trasdocka så klart haha. Borde jag städa? JAA! Borde jag tvätta fönster JAAA!! har jag lust? Nääääääe. 

 

 

 

 

Denniz är …

.. såååå snäll att ge medicin ❤ 

En halv vetrimoxin är ändå en stor tablett och veterinären sa att jag måste vara bestämd för den smakar skit. Inga problem sa jag. Denniz bara gapar och tar emot. Hon såg ut som att hon inte trodde mig riktigt och sa ok, men var bara bestämd för han MÅSTE få i sig den 3 gånger per dag. Jajjamensan sa jag . Första tabletten. Jag öppnade hans mun och stoppade ner tabletten i svalget och han svalde. Världens lättaste katt.

Wilma däremot uppför sig som om jag ska ha ihjäl henne och hon ser ut som hon har dödsångest de få gånger jag måste in i munnen på henne. Hon är helt hopplös, men jag är ju starkare så det blir som jag bestämmer ändå, men en kamp blir det.

Men Denniz ❤ ❤ ❤

Han hoppade upp i mitt knä så då fick han slippa kragen en stund. Det första jag såg var 😦

Denniz hos doktorn

Jag såg senor i Denniz sår så det blidde till att gå till doktorn

Grannen var hemma så han var jäääätttesnäll och skjutsade oss och sen på eftermiddan kom han  och hämtade oss. 

Dom hade röntgat, för foten var svullen och hård uppepå , så hon ville kolla att inte skelettet var skadat. Det var inga skelettskador och inga skadade senor som tur var så hon sydde ihop, men ville inte sätta dränage där på tassen för det skulle inte bli bra. Hon lämnade ett litet hål där vätska kan sippra ut som jag måste hålla koll på. Han hade bara den skadan för hon kollade hela honom då han sov.

Så nu blir det antibiotika 3 ggr per dag och Metacam ( smärtstillande) och husarrest i 2 veckor plus tratt,  för han får under inga omständigheter slicka på såret.

Hon ville att jag håller koll på honom så det inte blir svullet eller geggigt så jag har ombokat min mammografitid på fredag så jag kan vara hemma hos honom. Tur man är pensionär 😛

*****

Nu har jag beställt en rejäl klösmöbel för stora katter …som Post Nord ska leverera så vi får väl se vilket år den kommer 😉

*****

Imorron ska jag gå igenom mitt pärlförråd för att se om jag har pärlor till 2 beställda AIK-armband eller om jag måste beställa. Den eventuella storbeställningen har jag inte hört nåt mer ifrån så det blev nog inget.

*****

Jag fick just beställning på en men med blå kläder 🙂  

 

2 filurer med mycket liten hjärna

 

20200121_073937

Kalle släppte ut katterna som vanligt straxt innan kl 6 och straxt efter plingade det till i mobilen. Då hade Denniz som vanligt gått raka vägen upp till Wiggos revir och vild fight blev resultatet då Wiggo var hemma. Nu ligger han här min bäbis, med bitskada i tassen och kanske på fler ställen. Jag får inte röra honom än så länge, men har sett såret på tassen. Får kolla honom mer ordentligt när han har lugnat ner sig. Ont har han helt klart. Jag ska behandla med silvervatten så fort läget är lugnare.

 

Hörde en duns …

…på förstukvisten på förmiddagen. Katterna var inne så jag gick till ytterdörren och såg paketet stå på kattkojorna. Öppnade dörren snabbt och hårt så postkillen som var på väg till bilen höll å å ramla omkull. Jaha hej sa han. Hej, varför knackade du inte på?? Jag skulle ställa paketet utanför sa han. Jaa om ingen var hemma ja. Han mummlade något ohörbart. Ingen idé att snacka med honom för han såg ut att va 18 år typ.  Jag har ett paket som du ska få ta med dig sa jag. Han tittade förvånat och tog emot det. Ja, för det går väl bra frågade jag? Jag har frankerat det så det ska bara lämnas in för att skickas iväg. Ja ok sa han. Så vi får väl se om J som har köpt dockor får sitt paket.

Jag har fått svar både från Post Nord som bad om ursäkt för att jag hade fått ett leverans sms för tidigt, men det spelar ju ingen roll eftersom paketet skulle levereras i fredags vilket var anledningen till min frustration. Dom skulle gå igenom varför det blir så här rätt ofta skrev dom så det är ju bra om så sker.

De jag handlade från var tacksamma att få veta och skulle gå vidare med det.

*****

Öppnade kartongen för att bygga ihop klösmöbeln. Då har jag beställt totalfel så den var till kattungar typ. Pyttesmå bäddar så jag stängde kartongen igen och kontaktade tillverkaren som visar sig kan komma hit och hämta paketet för 250 spänn vilket var billigare än något fraktalternativ jag kunde hitta så nu har jag skrivit till dom och bett om det så dom hör nog av sig imorron. Det väger 18 kg så det var ju skönt 🙂 

Jag har beställt från Zooplus istället som har möbler för vuxna katter. så förhoppningsvis kommer det denna vecka. Klantiga jag. 

*****

Nu har jag virkat sista dockan TinTin på ett bra tag för jag har eventuellt stororder på gång på armband 🙂   Får nog besked imorgon20200120_151543

 

Mor och dotterdag i storstan

Idag var det dags att gå på musikalen som jag fick av Malin i julklapp så vi åkte in tidigt så vi kunde äta gott innan

Viktor Rydbergsgymnasiets avgångselever bjöd på 2,5 timme inkl paus hårdrocksmusikal med klassiska rocklåtar av bland annat Bon Jovi, Europe och Whitesnake. En riktig nostalgitripp till 80-talet. Musikalen hette och det var sista föreställningen av 12 så det blev mycket klappande på slutet då hela produktionsteamet tackades av.

De var skitduktiga både på att sjunga och agera . Jag kände igen en av tjejerna och kom på när vi gick ut därifrån att hon var med i Idol och kommer från Lidingö. Googlade nu och hon heter Vanja Engström.

Malin bor ju in Norrtälje nu så vi hade sällskap hela vägen både dit och hem 😀 

*****

Nu dröjer det nog bara nån natt så har vildsvinen bökat upp våran tomt för nu är dom extremt nära 😦

*****

Nu längtar jag efter

 

Nu har jag skrivit

Nu har både CDON fått info om hur deras leveranser sköts som dom betalar för och PostNord har fått ett långt brev från mig där jag har skrivit mer sakligt och utan svordomar 😉    än jag skulle klarat av igår då jag var så förbannad.

*****

Igår kväll kom en beställning på 2 pärlvirkade AIKarmband från en fd jobbarkompis 🙂 Kul med lite omväxling 😀  Jag har ju fortfarande armband till salu plus tar emot beställningar på armband 130 kr inkl porto och halsband  400 å vill man ha både och så blir det 450 inkl porto  Ett par exempel:

Trevlig helg allahopa 

Angående Post Nord

Det var från CDON  jag beställde klösmöbeln  som jag skrev om igår.

Dom betalar för tjänsten att man kan välja leveransdag osv. så nu har CDON fått information av mig hur Post Nord sköter sitt uppdrag. 

Paketet skulle levereras idag mellan 8-16 så jag skruvade isär den gamla klösmöbeln och skurade och gjorde fint så jag bara kunde skruva ihop den nya när Post Nord kom.

Men inte faan dök dom upp , så 16.15 ringde jag dom och fick prata med en tjej. Hon tog mitt leveransnummer och bad mig vänta så skulle hon kolla vad som hänt. Borta var hon och j—ligt irriterande melodislinga upprepades i mitt öra om och om och OM igen …så efter 20 minuter blev jag bortkopplad??!! Va f-n.  så kom ett sms att jag hade ett missat samtal fast det inte hade ringt. Det var Post nord så jag ringde upp och fick en telefonsvarare som sa: Vi har ringt dig utan att få svar så vi hör av oss en annan gång??!!  

Jag ringde det första numret och fick prata med en ny tjej . Hon bad mig vänta så skulle hon kolla. Ja men koppla inte bort mig. Hon kom tillbaks och sa att det hade inkommit för sent idag säger dom. Jag sa  att det ju är lögn för det står att det inkom igår den 16:e 14.45 till lantbrevbäringen. Ja jag såg det sa hon men dom säger att det står fel. Bullshit!! Man scannar ju paketen vid leverans så det står inte fel.

Ni får det på måndag säger hon!! Men vi måste ha det dag, därav valet av leveransdag som man kunde fylla i . Då vill vi hämta det imorgon för vi måste ha det!! Det går inte,  för dom stänger om 5 minuter och har stängt på helgen.

Men det står att du har fyllt i att du inte behöver vara hemma så dom kan ställa det utanför på måndag. Men…. jag måste ha paketet IDAAAAAG. 

Ja detta var väldigt beklagligt sa hon . Minst sagt sa jag!!!! Det är inte ditt fel sa jag men jag blir så jävla upprörd då man ljuger för mig. Dom kunde väl åtminstone ha ringt och sagt som det var då dom har mitt nummer. Jo absolut, vill du göra en anmälan ?? Å va faan hjälper det??? kommer mitt paket idag då???? NÄÄ. Jag kommer skriva till dom .

Jag är hemsk ledsen sa hon och trevlig helg. 

Då var jag så jävla förbannad ( förlåt alla svordomar mamma ) att jag bara tryckte av mobilen utan att säga nåt mer. 

*****

Idag sålde jag 😀

Jag fortsätter skicka pengar till samma Australieninsamling som tidigare för den andra var för krånglig för mig. 

Nu har jag bara dessa 2 kvar på lager förutom juldockorna som får ligga till nästa jul, så nu måste jag ju börja få fantasin att flöda igen 😀 Tusen tack alla ni som köpt mina trasdockor så jag har kunnat skänka till välgörenhet av olika slag ❤ ❤ ❤